Två ess i Texas hold'emHokus-pokus, sim-sallabim. Många anser att pokerspelandet bara handlar om tur och fuffens. Det här med att det krävs en enorm skicklighet för att hålla uppe ett långsiktigt och sunt spelande är det många som blundar för. Pröva att registrera dig på exempelvis www.casinoeuro.com och kolla om du bara kan chansa dig till vinster, eller om du efter ett tag kan se mönster och börja jobba upp strategier. Du kan gå in och spela poker online för att det är kul och inte ha någon intention för att lära dig mer och att bli bättre. Men då är nästa fråga: varför läser du detta?

För nybörjare finns det viktiga grundstenar som man bör tänka på för att inte ruinera sig själv och ständigt ha kontroll över sitt spelande. Ett spelmissbruk är mycket vanligt och med statens spelmonopol finns det risker att missbruket ökar.

  • Varför vill du spela
  • Lär dig alla termer
  • Vad har du för budget
  • Vad gör du om du hamnat i missbruksfällan

Genom att gå in med inställningen att pokerspelandet bara är hokus-pokus försvinner respekten och chanserna till att vi gameblar för mycket ökar. Viktigt är att vi ser det som ett spel och att som med allt gäller det att spela med måtta. Annars, kan man lyckas trolla bort både pengar, hem och kärlek på nolltid.