Att skapa ett kalas som har en magisk känsla och som alla kommer minnas behöver inte vara så svårt. Hittar du ett tema för kalaset och låter det påverka till exempel dukningen, vad som serveras och vilka lekar det blir, kommer den magiska stämningen nästan av sig själv.

När du ska ordna ett kalas för ditt barn är det lätt hänt att göra precis som vanligt. Det kan bli roligt, men sanningen är att det inte krävs så mycket för att lyfta kalaset till en ny nivå. Ett av de enklaste sätten att göra kalaset till en magisk händelse att minnas är att ge det ett särskilt tema. Med ett trolleritema kan det bli som allra mest magiskt.

Vad behövs för en magisk stämning?

Det allra viktigaste är det finns ett tema för kalaset. Ta fasta på något i det. Vill du skapa ett trolleritema kanske Harry Potter kan vara ett bra val. Då kan du skapa rätt stämning med Gryffindors färger. Kanske kan leksaksugglor pryda bordet, för att föra tankarna till Hogwarts. Det som serveras kan gärna vara lite magiskt. En glassbomb eller tårta som gömmer något oväntat i mitten kan skapa trolleristämning. Kakor formade som trollstavar behöver inte vara svårare att göra än runda kakor. När det kommer till lekar beror det på barnens ålder vad som passar. Är det trolleritema som gäller kanske det går att visa några mycket enkla trick som barnen sen själva får testa. Med en trollstav gjord av en enkel pinne kan några av trollformlerna Harry Potter använde provas (även om de inte kommer fungera). Kanske kan godispåsen eller fiskdammen på slutet göras på ett annat sätt. Är fokus på Harry Potter är en möjlighet att barnen får handla godis med leksakspengar av guld, som om de var på Hogwartsexpressen och handlade från godisvagnen.

Ofta sägs det att det är tanken som räknas. När det gäller att skapa ett magiskt kalas är det faktiskt sant. Det är tanken som räknas, och om tanken genomsyrar dukning, mat och lekar kommer ditt barn aldrig glömma kalaset.